The Dandelions

.. the mutual admiration and bashing society.

“Kita Orang Mesti Lawan Sama You Orang!!”

Posted by ErnieJean on August 21, 2008

Today, I came across this piece while Facebooking, and let me just say this……if I still had any tears left, I would have wept for the nation today…..
 
(by the way, it’s quite a long rant in Bahasa Malaysia, so apologies to those who are not proficient in that language, I’ll try to translate and summarise them as well as I can in italics pink)
By Ms. Reporter X, Aug 19. (had removed her name due to privacy reasons),

Dear fellow Malaysians,

I would like to draw your attention to this interview I transcribed below on a press conference with an Umno member.

I will not elaborate much as to why I decided to post this transcript up here but I do implore every single one of you, especially if you count yourself as a true Malaysian, to read this and think very carefully about the people who helm our country.

To be fair, I have decided to remove the name of the person who was giving the press conference. However, do believe me when I say that I transcribed every single word here as it was said without spicing it up in anyway. I stand to gain nothing from doing so anyway.

Please do take some time to give this a quick read and pay special attention to the tail end of the press conference.

Thank you.

Transcript of Press Conference given by 4B Youth Movement of Malaysia member & Umno member at 4pm, Aug 18, 2008, in Ipoh.

Note: Press conference attended by three Malay, one Chinese and one Indian reporter.

On UiTM issue:
4b Youth Movement melihat amat serius kepada perkara berkenaan dengan UiTM yang dibangkitkan oleh Tan Sri MB Selangor from PKR yang meminta supaya kuota UiTM yang semua tahu adalah 100% untuk orang Melayu. (4B views the proposal by the Selangor MB as a very serious matter sincve we all know UiTM is 100% for Malays)

Saya percaya bahawa apa yang dilakukan ataupun diminta oleh Tan Sri adalah isu politik kerana ini adalah salah satu yang bersangkut paut dengan Permatang Pauh, yang PKR akan bertanding. Jadi bila permintaan ini dikeluarkan, maka beliau mengharapkan pengundi-pengundi Cina, pengundi India atau bangsa asing supaya dapat memberi sokongan kepada PKR. (I view his proposal as political, to fish for votes from the chinese and indians and other foreign races) – WTH!!!! Who is this joker calling foreign races!!??? Unless he is one of the Indigenous people here, he is just as foreign as we all are!!!!

Tetapi kepada orang Melayu, 4B merasa amat dukacita dan kecewa dan lagi sekali nak mengingatkanla khususnya kepada pemimpin-pemimpin Melayu ini, apa akan berlaku jika UiTM ini dibuka kepada orang-orang yang bukan Melayu? Kerana itulah yang kita ada. Selain kita ada tanah melayu… dulu kita ada tanah Melayu, lepastu, kita hanya tinggal keretapi tanah melayu. Itupun, itu sahaja yang kita ada. Kita takda apa lagi. Mengapakah UiTM ini dibangkitkan? (On behalf of the Malays, 4B is dissapointed bcos, besides our Malay Land, UiTM is the only thing we own, so why pick on it?)

Kerana semua rakyat Malaysia sudah boleh masuk semua universiti. Tidak ada terhad. Kita tahu MIC ada universiti di Kedah dan orang-orang Cina ada universiti di KL dan Kampar. Kita hanya ada UiTM. Mengapakah bangsa Melayu kita, pemimpin Melayu kita cuba memainkan perkara-perkara isu yang sebegini? (All Malaysians are free to enrol in any other universities. MIC have theirs in Kedah and the chinese have theirs in KL & Kampar. Why must our own Malay leaders play with this issue)

Saya rasa orang Cina, India pun sendiri tak berkehendak nak masuk UiTM ini. Dan kita sendiri, sebab itulah selalunya kita selalu sebut; kayu selalu potong kayu. Yang memusnahkan orang Melayu ini adalah orang Melayu juga. Saya harap pemimpin-pemimpin yang begini mestilah beri perhatian yang serious kepada kerja mereka. Janji-janji PKR, janji-janji pembangkang dulu nak jaga kepentingan rakyat Malaysia. Itu yang bagi perhatian dulu. (I think the chinese and indians are not interested in enrolling anyway. Just the opposition malay leaders making trouble)

Mengapakah cuba usik benda-benda orang yang dang berehat, sedang jaga kepentingan kita. Tiba-tiba kita sendiri… Sahabat-sahabat kita orang Cina, orang India takda berbangkit. Tapi orang Melayu sendiri… kerana nak jadi PM, nak jadi berkuasa, kita nak jual maruah kita. Ini bukanlah bangsa Melayu sebenarnya. Bangsa bangsat tak memikirkan kepentingan bangsa sendiri sehingga mau jual maruah bangsa, martabat bangsa, dah tak fikir dah… (Why must our own people sell us out)

On issue of assault on two photographers during the Permatang Pauh by-election nomination day on Aug 16:

Kemudian berkenaan dengan yang kita dengar, berkenaan dengan penamaan calon baru ini, 16 Aug, tengok, reporter ini kena pukul-pukul… macam samseng aje, apa jadilah sekarang, belum memerintah lagi Malaysiani dah tunjuk perangai samseng. Itulah saya kata, kalau ketua jadi samseng jadi pengikut-pengikutnya samsenglah, lebih hebat lagi. Biadab lagi. (They have yet to rule this country and yet they are already behaving like thugs)

Dan ini bukan sikap orang Melayu. Orang Melayu sopan-santun, baik, budi bahasa. Ini… nak pukul orang… ini lebih daripada firaun lagila. (This is not Malay culture, we’re polite and nice)

Lepastu, reporter luar negara… dia tak sokong manapun, dia nak tulis saja. Itupun kena pukul juga. Kerana nama Melayu, dah kena pukul. Inilah parti pembangkang yang tunjuk sikap tak betul.

Saya juga memintalah kepada parti PAS, yang mewakili Malaysia yang beragama Islam: Tolonglah tunjuk ajar sikit kepada sahabat daripada kumpulan Pakatan Rakyat. Saya mintalah Nik Aziz, Hadi Awang, supaya menasihatlah kepada sahabat-sahabat yang duduk dalam Pakatan Rakyat ini supaya bersikap sebagai seorang Islam dan bertindak secara Islam.

Kita kasihanlah reporter ini… diapun laporkan kepada orang supaya baca. Dan kadang-kadang reporter ini datang, dia pun buat kerja dengan arahan. Diapun cari makan… budak-budak muda macamtu dipukul…. Janganlah ikut emosi. Dan semuani yang saya dukacita ialah dilakukan oleh orang-orang Melayu.. orang-orang Melayu kita juga.. Orang Melayu pukul Melayu, orang Melayu nak bagi peluang kepada yang bukan Melayu, yang bangsa asingpun. Saya pun terkejutlah. Sahabat-sahabat kita orang Cina pun takda macam ni.

Kita pula minta… so 4B lagi sekali ingin menyatakan bahawa sesiapa saja yang bersikap biadab, kurang ajar ni harus jangan diberi sokonganla. Kita pilih ramai orang Melayu lagi yang boleh menolong bangsa kita.
(No point translating….basically, he’s saying their are the nice peace-loving guys, as opposed to the opposition party supporters)

Question by Chinese reporter:
What about MB Khalid’s statement that the situation in universities should reflect that of the society out there… so that the Malay students can interact better with those of the other races?
 
Kita sebenarnya… you tengok semasa Mahathir dulu, kita dah buka MRSM 10% kepada non-Malays. Ini dah bermula sebenarnya. Tapi keadaan sekarang.. you tengok macam di Amerika, dia sabotaj orang kulit hitam… dia tak bagi masuk, itu keadaan yang tidak sesuai buat masa itu. Tapi kita Melayupun, kita tunggulah sampai kita sesuai. (He is rambling here about justifying their opposition to opening up to non-malays by referring to America and her discrimination against the African Anericans.)

I selalu cakap, kalau di Bandar Ipoh ni, you angkat semua bangunan Cina dan India, berapa tinggal bangunan Melayu? Biarlah ekonomi kita… (More rants about the chinese and indians being more well-off compared to the malays)

Macam orang India dulu, orang India dia cakap kacang putih, jual suratkhabar… sekarang orang India sudah ada bangunan besar… multimillionaire yang terkaya di Malaysia adalah Ananda (Krishnan)… Orang India yang terkaya. Malays ah…still… you go to kampung, tengok… that is why UiTM… tengok…. That is the ONLY university for Malays… bagilah peluang… biarlah duduk situ. Why you nak try… (and rants on ….)

Because… sekarang saya lihat… PKR belongs to the Malaysian pengundilah… tengok ada sekumpulan MCA members keluar di Klang… dia tak masuk DAP, dia nak masuk PKR. So PKR nak jadi multiracial punya party la… that is fair… but you don’t touch la… Sekarang dia nak touch Melayu tau.. tak lama lagu mungkin India… bila dia nak dimana orang India banyak nanti dia… sokong India. (and on…..)

Dia (Anwar Ibrahim) boleh masuk dalam Church cakap… we are Muslim, we use “Allah”… kita tak izin orang lain guna Allah, you can use “God” ka, “Tuhan”ka… Anwar Ibrahim pergi dalam church cakap “wah pasal apa Kristian tak boleh guna Allah” wah… you try to play issue you know… that is very bad. (and rants diverted to how it’s bad to allow the use of “Allah” by non-Muslims…….)

Orang Melayu macam spring tau… you tolak spring ke dinding, you boleh tak tahan-tahan itu spring… bila spring itu pukul, you habis. You tak boleh duduk, jalan, enjoy, drive kereta… tak boleh. Bila curfew, bila orang Melayu sudah naik marah… (Malays are like spring, push us to a wall, and we will hit back. Then you’ll live to regret……during curfew, when Malays get mad….)

Orang Melayu rata-rata miskin tau, bila you touch dia, you kacau dia, you ganggu dia… lama-lama… (All Malays are poor, so if you disturb us, slowly but surely….)

Saya tengok, orang Cina, orang India tak ganggu… only Hindraf la… I just want to tell you la… Hindraf, dia kurang ajar… off the record. Dia (Hindraf) kurang ajar… you check, orang India ada 6%… apa orang India mau lagi dalam Malaysia ini? Dari segi apa saja. You (Indians) nak belajar, you pandai, you belajar… Ini kuil merata… you applyla betul-betul…! You tengok dekat Kampung Simee, you tengok kuil.. itu dia bangkit sana, bangkit sini… (The chinese and indians don’t create trouble, only Hindraf….off record, they are rude. What more else you Indians want? You people are good at studying, your temples all over the place…..)

Don’t try to touch Malay punya issue… sentiment ada limit you know… bila sampai satu masa… HABIS. Kecuali girlfriendla… jika you girlfriend I ke.. (gestures to female Chinese reporter) I tak bunuh lah… esok dia (Malays) bunuh tau!! Dia (Malays) sampai satu tahap, tak tahan ah… Kita (Malays) bangsa miskin, bangsa susah, pelajaran kurang… lagi you (non-Malays) hentak ah… dia (Malays) nanti LOMPAT. (Don’t touch Malays…when we reach our limits, DIE !! Unless you’re my girlfriend, then I don’t kill you, but I can’t say about the others. We’re poor, uneducated…so if you people strike, we’ll retaliate) – Is this joker for real !!!!????

Kita (Malays) boleh sabar tau… sekarang macam-macam punya issue dia main ah.. kita sabar… sabar, sabar, sabar.. sampai bila? We are talking about sejarah… this is belongs to Malay… the Malaysia is belong to Malays. You punya keturunun ka, tokwan ke, tok nenek ke, orang datang sini. (We Malays are very patient…it’s history, Malaysia is ours. You people are immigrants)

Very fair… before Merdeka, we accept, we give citizenship. We should understand la… bumiputra tak kacaupun!! Bumiputra miskin banyak apa… Dia (refers to Malay reporter) kayakah? Duit Ananda (Krishnan) ah… you letak dari Perlis sampai Johor patah Perlis patah Johor patah Perlis-Johor, satu ringgit tak habis. You tengok dia buat ah… last year dia dapat RM12bil… 2007, RM15bil.. three billion dia buat satu tahun tau? Ananda… ananda siapa? Melayu ka? Ananda India… Air Asia siapa punya? Kita tak kacau pun? Orang Melayu tak kacau pun!! You nak kaya, kayalah!! Why mereka usik… orang Melayu ada sikit, nak usik.. (Malays are nice. We give you citizenship. We are poor. Ananda has so much money, can be lined up from Perlis To Johor and back. Is he Malay? Air Asia belongs to who? We don’t disturb you all, so you all don’t disturb us) – Does this Joker realise all these rich non-malays have equally rich malay leaders hiding behind their shadows?

Petronas not belong to Malay!! Petronas belong to Government!! Bila DAP memerintah… you TAKE LAH! Who said Petronas Melayu punya!!! SHIT, MAN!! Kalau you nak tulis itu… TULIS. (A rather unnecessary but comical emo rant about Malays not owning Petronas…)

Betul.. They try to bloody fool… not all you know, not all Indian, not all Cina… hanya yang attitude TAK BETUL… sudah datang sini sudah jadi kaya, sudah bagus…. Sudah ingat ni dia punya mak bapa punya, sudah kacau orang punya hati… betul.. (There immigrants who came here and make it rich…all got bad attitude…want to disturb what’s not theirs)

I tengok.. yang aggressive, sebahagian daripada India… yang Hindraf.. cukup agresif!! Apalah lagi engkau mau? (Hindraf is aggressive….)

I was in London masa Hindraf punya orang lari sana… dia tulis dalam suratkhabar, apatau? Kita punya… bunuh orang India, kita hancur dia punya kuil-kuil seluruh Malaysia kita hancur!! Dia tulis dalam Herald… suratkhabar apa? Dia tu… I baca.. APA INI!! Hindu PEMBOHONG, bangsat.. BABI punya Hindu… not you la (referring to Indian reporter) Apa kita buat kepada orang India??? Orang Melayu bunuh Indiaka?? Dia kata, army in Malaysia is Malay, police also Malay, they kill Indians!! Kalau satu hari kita tak tahan ah…. Sentiment la.. betul la.. (That Hindraf fella who ran to London wrote all sorts of lies about Malays discriminating and killing the Indians. That Hindu Pig!! One day, when we can no longer stomach this…….)

You (referring to Indian and Chinese reporter) dengar mungkin yang I cakap ini, you rasa tak puas hati.. tapi untuk simpanan masa depan-ah… the NEXT generation-ah… kita orang (Malays) mesti LAWAN sama YOU ORANG (said while pointing at Chinese and Indian reporter).. the next generation. Pemimpin sekarang sedang buat-ah, untuk next generation lawan… sahabat-sahabat melayu, India, Cina, lawan lagi sekali. 1969 akan berlaku. Kalau ini mau lagi macam tu… apa you orang mau? Saya pun tak tahu lah. Dalam dunia… (You non-malays may not like what I said, but this is for my future generation, we will fight you all, it’ll be 1969 all over again. Do you want it?)

Aku dah FED-UP betul!! Betul, I GERAM. Apalah you nak dalam dunia ini!!! (I am Fed-Up!!) – Well, so are we…..

(at this point, he was cut off by the other Malay press members from speaking further)

Press conference ends.

Once again…..which hole on planet earth did this joker climb out from?
 
Does the idiot realise that the “cina-punya” and “India-punya” universities are private-owned, hence students having to fork out thousands of ringgit to get a paper qualification!!?? And by the way, does he know that there’s no enrolment restrictions based on race?
 
Does the idiot realise that poverty, or for matter, wealth, is not racially biased!!??
 
Does the idiot realise that he’s basically countering his claim about the Malays being peace-loving and polite by spouting threats (effortlessly if I may add) about killing and unrest!!??
 
And this idiot represents the future and the rest of UMNO leadership!!!????
 
 
 

16 Responses to ““Kita Orang Mesti Lawan Sama You Orang!!””

  1. wengerkhairy said

    I was touched, very good. This man can rise up far in UMNO

  2. mesoso said

    mesoso so scared ah…where’s my barbie?? protect me ah…

  3. Lily said

    Good piece!

    That idiot is a bloody racist. The whole world is marching forward. These shitheads would bury Malaysia into oblivion with their racism and bird brain. Why the hell does the BN government bullshits that they have Khidmat Negara to promote harmony among the races. Harmony my a$$! They do more to destroy the harmony among the races and would create another Zimbabwe or Myanmar!

    Lily

  4. mesoso said

    actually hor lily, the gomen dont realise it but the khidmat negara is actually making the people more alienated from the gomen. they create a situation where the different youngsters mix very nicely and these people build up life-long connections, and when the gomen starts making all those racially biased decisions, all these youngsters (who will become the future adults..) will definitely disagree and get totally disgusted..

    see..mesoso thinks the khidmat negara can be a good thing actually for the creation of a bangsa malaysia..🙂

  5. Hip-hop society said

    BN/UMNO resorts to this form of threats,lies,curses,violence,disharmony whenever they have lost support of Malaysians.

    The instigators are the um-no desperate goons assisted by some desperate BN goons to stay in power.

    IT’s not 1969, when we were still using the bucket-toilet system,it’s 2008 with pure gold handles to toilet flush.
    Wake up from your sleeps and face reality.

  6. This is such a comical rant by that fella.

  7. zorro said

    Thanks for the translation. Bookmarking your blog.

  8. Admiral Tojo said

    This is the result of long term indoctrination, based on bigotry and sectarianism, propagated by the ruling BN regime. UMNO, MIC and MCA are to be blamed for this. Yes, very sad to say that the ability to critically think and analyse has been lost through the indoctrination of Govt sponsored bodies such as the BTN (Biro Tatatertib Negara)and so on. Couple this with the demand of the Arab Religion that they profess, where NO questions are entertained, to be followed blindly (Blind Faith), then you can see why they appear zombie like, dazed as though under mass hypnosis. Push a button and they will jump up, very predictable.

    Notice also their penchant for blaming everyone else except themselves for their predicament. No accountability whatsoever. This is the teaching of the Arab Religion which UMNO propagate.

    Peace

  9. peng said

    Seriously, I cannot believe what I just read!
    Where did this guy came from.. the jungle?
    Mati lah Malaysia with people like this in politics!

  10. artic turban said

    REMEMBER YUGOSLAVIA, The serbs ranted like this, and went on akilling spree, when the dust settled, all thes killers were hunted down and faced the law, hiding in lobang cacing like rats. to this moron I say, Malaysia has no time for babis like these, this is the problem with the nep, you try to give idiots and bums and loosers a chance to get an education, they waste their time asyik politic with umno warlords who want to hold to power, so end result a moron who can neither articulate in malay nor in english. well like the saying goes if you swim with pigs, don’t expect to come out smelling like a rose, this is the jaguh kampung mentality, rant, rave, foam at the mouth, tepuk dada, spout shit and verbal diarehea from the mouth. this is the level of iq umno has, culture of morons and thugs as the future leaders. to this donkey I say “munga pardah dai ponddddddh!

  11. scorpion said

    How about giving out the name of this bigot ***hole so we can see if he ever can climb up the UMNO ladder and we should be prepared.

  12. Amused Taxpayer said

    Any guesses whether this press conference will make it out in the MSMs?

    And for their leaders to continue singing about Seditious Acts, National Constitution, blah blah blah, it’s downright an insult to all the taxpayers in this country.

  13. Barney said

    We are walking a thin line under UMNO rule friends. Danger is lurking at door step and if we do not take the right action we all will sucked into the quick sand. You have only herd one puke such but I’m sure there are a few thousands like him waiting for the signal from GOD knows who. We know who their makers are and if there is no change in the government as promised by DSAI all hell will break lose and Malaysia will drown in blood. Sorry to say this but I foresee what will happen to non Malays if there are people like him hiding in the dark waiting for the right time.

  14. Madame said

    Totally shocked at what I just read, Ernie…and that’s putting it mildy, btw. Thanks for the English summaries😀

    This person sounds awfully familiar…hv read the almost exact same diatribe somewhere on blogosphere. I have come to observe that Malaysians are truly a nice n peace loving nation….dumb schmucks like this person are strictly in the minority. Its the ARCHAIC Divide and Rule concept…

    Keep the faith, Malaysians!🙂

  15. barbie said

    Could it be Shaydflin giving that interview? Or anak merdeka? HAHA!

  16. ros merah said

    Jangan lah anak malaysia hendak gaduh diri se rdiri ,jangan lah mata kiri berlawan dengan mata kanan
    hindarf itu memamg sial dia punyah pasal semua orang susah,tapi kesian pada orang india kat malaysia ini.yang kaya itu satu dua sahaja itu pun siapa yang baik dengan Mahathir sahaj dapat jadi kaya.bukan orang biasa dulu orang india undi 100% untuk BN.dia orang tu bodoh tau tahu apa-apa cerita mereka jadi ganas pasal Samy velu tipu sama dia orang.Dia orang repot pun BN tak nah ambil tindakan.apa lagi hindraf pukimah jadi hiro.u tau tak si babi utaya itu tak perna tolong dia punyak anak guam pun konon nak tolong rakyat pulak pelajar pun pakai duit MIC tak sadar diri dan tak malu langsung pakai duit kerajaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: